Materialen

Natuursteen

De armbanden zijn gemaakt van natuursteen. Het is een natuurlijk product en daardoor is elk stuk uniek.

De armband op die u krijgt kan dus verschillen met de armband op de foto. Wel hetzelfde materiaal, maar elke kraal is uniek qua kleur en structuur.

Goldplated / silverplated

De slotjes en onderdelen van de meeste sieraden in deze webshop zijn gemaakt van nikkelvrij metaal (koper). Hier overheen zit een goldplated of silverplated laagje van prachtige kwaliteit.

De goldplated onderdelen worden voorzien van een laagje echt goud van 5 mils (ongeveer 127 micron = 0,13 mm). De silverplated onderdelen krijgen een laagje echt zilver van 40 mils (ongeveer 1mm).

Zilveraanslag

De silverplated onderdelen kunnen (net als bij echt zilver) iets gaan oxideren door aanraking met licht en lucht. Het glimmende laagje van het zilver wordt dan iets doffer, maar dit kun je gemakkelijk weer oppoetsen met een schoon en zacht doekje.

Miyuki

QT4 gebruikt de kralen van Miyuki, een Japans merk met de beste kwaliteit glaskraaltjes. Ik gebruik de roccailles, delica's en de tila kralen. De goud-, zilver- en roségoudkleurige kraaltjes zijn voorzien van een permanente coating, die goed tegen huidzuur en vocht kunnen. Toch is het verstandig om uit te kijken met vocht en cosmetica.

Roestvrij staal 

Ook is er een collectie beschikbaar met sieraden die gemaakt zijn van roestvrij staal. Dit is een sterk en duurzaam materiaal met een laagje chroom. De goudkleurige en roségoudkleurige varianten zijn voorzien van een 14kt goud laagje. De roestvrijstalen sieraden verkleuren niet.

Leer

Bij sommige armbanden is er gebruik gemaakt van runder leer. Leer heeft de eigenschap om bij gebruik uit te rekken. 

Laat leer ook niet in contact komen met water, dit zorgt ervoor dar het leer stug en lelijk word