Onderhoud & tips

Hoe lang blijven de sieraden mooi?

Dat heeft te maken met de dikte van het plating-laagje. Hoe dikker dit laagje, hoe minder snel het zal slijten. Daarnaast hangt de snelheid van de verkleuring ook af van de zuurgraad (PH-waarde) van je huid. Sommige mensen hebben een bepaalde zuurgraad waar sieraden slechter tegen kunnen.

Als je echter verstandig omgaat met je sieraden, kunnen ze heel lang mooi blijven en zullen ze niet tot nauwelijks verkleuren. Zo onderhoud je je sieraden het beste:

  • Laat je sieraden zo weinig mogelijk in contact komen met vocht. Daardoor kunnen de metalen op den duur gaan verkleuren. Doe de sieraden af met douchen, schoonmaken, sporten, zonnen, etc. en bewaar ze niet op een vochtige plek. Als de sieraden toch nat zijn geworden, droog ze dan meteen.
  • Doe je sieraden af met slapen.
  • Wees voorzichtig met parfum, bodylotion en andere cosmetica of chemicaliën/schoonmaakmiddelen. Deze kunnen leiden tot verkleuring van de metalen. Doe bijvoorbeeld eerst parfum op en pas als laatste je sieraden om.
  • Berg je sieraden goed op als je ze niet draagt. Het beste is om ze in een afgesloten zakje of doosje te bewaren en sluit de sieraden altijd. Zo voorkom je dat sieraden met elkaar in de knoop raken.
  • Geen huid is hetzelfde; door verschil in huidzuur kan eventuele verkleuring bij de ene persoon sneller optreden dan bij de ander.
  • De sieraden van roestvrijstaal kunnen goed tegen water, je kunt hiermee douchen of in bad. Ze kunnen echter niet goed tegen chemicaliën, chloorwater en zeewater. Sommige roestvrijstalen sieraden bevatten ook andere materialen aan het sieraad, zoals natuursteentjes of zoetwaterparels. Het is beter om hier niet mee te douchen, omdat deze natuurproducten hier minder goed tegen kunnen.

Allergie-informatie:

Alle sieraden in deze webshop zijn nikkel- en loodvrij.